7 vinkkiä allergiakauteen

Allergia on tuskallinen vaiva, joka vaikeuttaa elämää monella tavalla. Siitepölyallergia saattaa tehdä keväästä ja kesästä nauttimisen mahdottomaksi. Allergia aiheuttaa lukuisia eri oireita, kuten silmien turvotusta, tukkoista nenää, nuhaa, unettomuutta ja hengitysvaikeuksia. Siitepölystä aiheutuvia allergiaoireita voi kuitenkin helpottaa kotikonstein. Tässä seitsemän vinkkiä siihen, miten minimoida oireita.

1. Älä tuuleta tai kuivaa pyykkejä ulkona

Älä tuuleta tai kuivata petivaatteita ulkona siitepölyaikaan. Siitepöly tarttuu erityisesti kosteisiin pyyhkeisiin.

2. Kiinnitä huomiota siivoamiseen

Siivoaminen vähentää siitepölyn määrää sisällä, mutta huomioi, että moni imuri saattaa vain levittää siitepölyhiukkasia huoneilmaan. Käytä siivoamiseen mieluummin mikrokuituliinaa ja kosteaa moppia.

3. Käy riittävän usein suihkussa

Siitepöly tarttuu helposti iholle ja hiuksiin ja kulkeutuu siten mukana sänkyyn pahentaen allergiaoireita yön aikana. Suihkussa käynti ja hiusten pesu ennen nukkumaanmenoa suositeltavaa.

4. Vältä tuoreita kasviksia

Siitepölyn kanssa ristiin reagoivat ruoka-aineet voivat aiheuttaa paikallisia oireita suussa ja iholla. Monet hedelmät, juurekset ja vihannekset sisältävät siitepölyn valkuaisaineita muistuttavia valkuaisaineita, joille osa allergikoista herkistyy. Kasvisten keittäminen ja muu prosessointi yleensä poistaa ristiallergisuuden aiheuttajia.

5. Huuhtelu voi helpottaa oloa

Jos kärsit allergisesta nuhasta ja nenän tukkoisuudesta, voit saada apua oireisiin käyttämällä nenäkannua. Nenähuuhtelu irrottaa nenästä epäpuhtauksia ja limaa. Voit tehdä nenähuuhtelun päivittäin.

6. Avaa nenäsi teipillä

Oloa voi helpottaa myös nenäteippien avulla. Nenälle asetettavat teipit on helppo kiinnittää ja ne pysyvät hyvin paikallaan. Breathe Right® nenäteippi tuo avun allergiaoireisiin välittömästi ja myös urheilijat hyötyvät teipistä. Breathe Right® nenäteipit avaavat nenäsi jopa 38 % enemmän, ja niitä voidaan käyttää joka ilta, mikä auttaa sinua hengittämään ja nukkumaan paremmin, kun kärsit nenän tukkoisuudesta.

7. Apua ärtyneille silmille

Käytä helppoa silmäsuihketta ärtyneille silmille. Allervex® silmäsuihke voidaan suihkauttaa suljetuille silmille. Silmäsuihkeen vaikuttavat aineet pääsevät sidekalvolle luomenreunalta, ja ne levittyvät silmän räpyttelyn aikana.  Allervex® vaikuttaa myös silmäluomella. Se tutkitusti vähentää allergisia silmäoireita ja päivittäistä allergialääkkeiden käyttöä.