Voita allergiakauden uniongelmat näillä hyödyllisillä vinkeillä

Siitepölylle altistumisen aiheuttamat allergiat vaikuttavat miljooniin ihmisiin. Allergian oireena on nenän tukkoisuutta ja kutiavia, vetisiä silmiä sekä unihäiriöitä. Miten allergiat vaikuttavat uneen ja mitä voit tehdä nukkuaksesi paremmin.

Miten allergiat vaikuttavat uneen

Kun allergeeneja on ympärillä, immuunijärjestelmä reagoi vapauttamalla kemikaaleja, jotka aiheuttavat tulehduksen nenässä. Oireet voivat ilmetä nenän tukkoisuutena, aivasteluna ja nenän vuotamisena. Kaikki nämä oireet supistavat nenän hengitysteitäsi ja vaikeuttavat hengittämistä, varsinkin kun olet makuulla.

Allergiat voivat vaikuttaa joko kausiluonteisesti tai kroonisesti: allergeenit, kuten siitepöly, ovat pääsyyllinen kausiluonteisiin allergioihin. Mutta jos allergia jatkuu ympäri vuoden, kodissasi saattaa olla sisäallergeeneja, kuten pölypunkkeja, lemmikkieläinten hilsettä tai hometta. Kun makuuhuoneeseen pääsee kausiluonteisia tai sisätiloissa esiintyviä allergeeneja, kunnon yöunien saaminen voi olla haastavaa.

Vinkkejä parempaan nukkumiseen

Allergiakausi on tarpeeksi rasittava ilman univajettakin, joten seuraa alla olevia vinkkejä saadaksesi hyvät yöunet allergiakauden aikana.

Käy suihkussa ennen nukkumaanmenoa:

Kun olet ulkona, keräät siitepölyä hiuksillesi, ihollesi ja vaatteillesi. Käy suihkussa ulkoa tullessasi, jotta siitepöly ei leviä kaikkialle kotiisi ja sänkyysi. Suihku vähentää siitepölyn määrää, jolle altistut nukkumaan mennessä ja näin auttaa sinua hengittämään paremmin. Kuuma suihku ennen nukkumaanmenoa voi myös auttaa avaamaan nenäonteloita ja auttaa sinua rentoutumaan päivän rasituksesta.

Luo viikoittainen ja kuukausittainen siivousaikataulu:

Ulkoa tulevan siitepölyn lisäksi pölypunkkiallergeeneja kerääntyy vuodevaatteisiisi, patjoihisi ja lattioihisi. Voit minimoida jatkuvan altistumisen näille allergeeneille imuroimalla säännöllisesti, vaihtamalla ilmansuodattimet kuukausittain ja pesemällä lakanat ja peitot kuumalla vedellä viikoittain. Monet tyynyt, myös höyhen- ja untuvatyynyt, ovat pestäviä.

Sulje ikkunat ja käytä ilmankuivaajaa:

Avoin ikkuna lisää kodin kosteustasoa ja päästää siitepölyn ja muut epäpuhtaudet sisään. Sulje ikkunat ja kytke ilmastointilaite päälle kosteuden pitämiseksi alhaisena. Hengitä helpommin käyttämällä kosteudenpoistajaa, joka voi myös vähentää homeitiöiden kasvua.

Luo rutiini stressin vähentämiseksi:

Jatkuva stressi pahentaa oireita. Lievitä oireita luomalla stressittömiä rutiineja: mene illalla nukkumaan ja herää aamulla aina samaan aikaan, syö terveellisiä aterioita, meditoi ja harrasta jotain liikuntaa viikoittain. Näin voit nukkua paremmin koko yön.

Helpota nenän tukkoisuutta nenäliuskojen avulla:

Yöllä voit harkita allergialääkkeen täydentämistä Breathe Right® nenäteipillä, joka auttaa avaamaan nenäkäytäviä nukkuessasi. Tämä auttaa sinua nukkumaan paremmin, jotta jaksat taas seuraavana päivänä.

Ota käyttöön silmäsuihke:

Allervex® silmäsuihke on tarkoitettu silmän allergisen sidekalvotulehduksen hoidon tueksi. Se tutkitusti vähentää allergisia silmäoireita ja päivittäistä allergialääkkeiden käyttöä. Allervex® on helppokäyttöinen suihku rauhoittamaan ärtyneitä silmiä. Se voidaan suihkauttaa suljetuille silmille. Allervex® silmäsuihkeen vaikuttavat aineet pääsevät sidekalvolle luomenreunalta, ja ne levittyvät silmän räpyttelyn aikana. Allervex® vaikuttaa myös silmäluomella.