Parempi vatsa

Yhä useampi suomalainen painii erilaisten vatsavaivojen kanssa. Onneksi vain harvan vatsassa muhii vakava vatsatauti tai sairaus. Turvotus, ripuli, vatsakipu ja ilmavaivat kertovat toiminnallisista vatsavaivoista. Vaikka vatsavaivat ovat noloja ja hävettävät useita, lääkärille voi kuitenkin kertoa huoletta, kun närästää, turvottaa, ummettaa tai kun kärsit ilmavaivoista. Toiminnalliset vatsavaivat ovat hyvin yleisiä ja onneksi vaarattomia mutta saattavat kyllä vaikeuttaa elämää.

Vatsa-aihepiirit

Olemme jakaneet aiheen 6 eri aihepiiriin. Rajaa sisältöä klikkaamalla oikeaa aihepiiriä.

IBS

Ärtyvän suolen oireyhtymä on useimmiten vatsakipujen, turvotuksen ja ilmavaivojen summa. Monesti vatsa on välillä ripulilla, välillä ummessa. IBS:ssä on tyypillistä, että oireet vaihtelevat päivittäin ja viikoittain.

Lue lisää

Ummetus

Ummetus on hyvin yleinen vatsavaiva. Ummetuksessa ulostamistiheys harvenee ja ulostemassan määrä pienenee. Usein uloste on hyvin kovaa ja ulostaminen tekee kipeää.

Lue lisää

Närästys

Närästykselle tunnusomainen oire on polte rintalastassa. Närästys liittyy yleensä ruokailuun: se voimistuu runsaan syömisen ja mahaa ärsyttävien ruokien jälkeen. Oireet pahenevat usein myös makuulla.

Lue lisää

Ripuli

Akuutti ripuli on yleensä viruksen aiheuttama vatsatauti tai bakteeriperäinen ruokamyrkytys.

Lue lisää

Ilmavaivat ja turvotus

Turvonnut olo johtuu ruoansulatuskanavassa olevasta kaasusta, joka syntyy pääsääntöisesti paksusuolessa olevien bakteerien tuottamana.

Lue lisää

Tulehdukselliset suolistosairaudet

Tulehduksellisia suolistosairauksia ovat colitis ulcerosa ja Crohnin tauti.

Lue lisää

Liity HYVÄVOINTI-ryhmään!

Liittymällä jäseneksi Hyvävointi-ryhmäämme saat aina tiedon uusista päivityksistä sähköpostiisi, voit päästä osallistumaan kuluttajatutkimuksiin ja jättää palautetta sivustostamme.

Tule voimaan hyvin kanssamme!

  Minua kiinnostaa seuraavat aiheet ja olen valmis vastaanottamaan niihin liittyvää postia:

  IBS ja liikunta 

  IBS eli ärtyvän suolen oireyhtymä on kiusallinen ja ikävä vaiva, joka vaikuttaa kokonaisvaltaisesti hyvinvointiin ja…

  Matkaripuli

  Matkaripulin oireena on yleensä tiheän ripuloinnin lisäksi, ripulin vetisyys, pahoinvointi, oksentelu, kouristuksen omainen vatsakipu ja…

  Rautaa ruokavaliosta

  On tärkeää kiinnittää huomiota siihen, mitä syömme. Valitettavasti päivittäiset rutiinimme eivät aina auta meitä noudattamaan…

  Akupunktiolla helpotusta IBS oireisiin

  Akupunktio- ja IBS-hoitoja on mahdollista yhdistää tehokkaasti ja turvallisesti, mukaan lukien länsimainen biolääketiede ja joukko muita hoitoja, kuten kasviperäisiä lääkkeitä, rentoutusharjoituksia ja psykoterapiaa.

  Ummetuspainotteinen IBS

  Ärtyvän suolen oireyhtymään liittyvälle ummetukselle on tyypillistä, että vatsan toiminta vaihtelee. Suoli voi olla useamman päivän toimimatta ja välillä toimia ihan normaalisti

  Teamwork concept,Business team standing hands together in the loft office.people joining for cooperation success business,win in every thing,vintage color

  Hyvävointi.fi

  Hyvävointi.fi on Sabora Pharma Oy:n ylläpitämä julkinen tietopankki.

  Sabora Pharma Oy on suomalainen lääkealan perheyritys, joka tarjoaa monipuolisia tuotteita hyvinvointiin ja terveyden edistämiseen.