Vinkkejä allergiakauteen

Kun olemme eläneet kuukausia ikkunat kiinni ja lämmitys päällä, on täysin luonnollista, että ensimmäisenä lämpimänä päivänä tekee mieli avata ikkuna ja nauttia raikkaasta ilmasta aamusta iltaan. Kukapa ei nauttisi nukahtamisesta tuulen hellään puhallukseen.

Mutta jos kärsit kausiluonteisista allergioista, tuoreet kukat ja raikas kevätilma voivat aiheuttaa nenän tukkoisuutta sekä muita allergiaoireita. Ota huomioon nämä seikat, ennen kuin avaat yöllä ikkunan.

Kuinka avoimet ikkunat voivat vaikuttaa kausiluonteisiin allergioihin

Yksi suuri syy siihen, että ikkunoiden avaaminen kevätyönä ei ole paras idea, on se, että siitepölytasot ovat usein korkeimmat illalla. Makuuhuoneen ikkunoiden avaaminen hämärässä altistaa asunnon siitepölylle ja antaa sen peittää kaiken matostasi päiväpeitteeseesi.

Alkukesä on ruohon, puiden ja tuoksuruohojen siitepöly kausi. Lämpiminä päivinä, viileinä öinä ja tuulisella ilmalla siitepölyitiöt voivat levitä kulovalkean tavoin.

Nauti raikkaasta ilmasta – myös kausittaisen allergian yhteydessä

Ikkunoiden kiinni pitäminen on varotoimenpide, joka helpottaa allergiaoireita. Kausittaiset allergiat eivät kuitenkaan tarkoita, että sinun täytyy kokonaan sulkeutua neljän seinän sisälle. Voit silti nauttia ulkona kauniina päivänä, se vaatii vain vähän suunnittelua. Tarkista siitepölymäärä ennen ulkoilua ja käy suihkussa ulkoilun jälkeen sekä pese vaatteesi.

Lievitä allergiaoireiden aiheuttamaa nenän tukkoisuutta

Pidä laatikko Breathe Right® nenäteippejä yöpöydälläsi, kun allergian aiheuttama nenän tukkoisuus vaikuttaa uneesi. Tehokkaat, lääkkeettömät ja helposti nenän päälle laitettavat Breathe Right® nenäteipit avaavat nenäsi ja vähentävät kuorsausta ja allergioiden aiheuttamaa öistä nenän tukkoisuutta.

Helpotusta ärtyneille silmille silmäsuihkeella

Allervex® silmäsuihke on tarkoitettu silmän allergisen sidekalvotulehduksen hoidon tueksi. Se tutkitusti vähentää allergisia silmäoireita ja päivittäistä allergialääkkeiden käyttöä. Allervex® on helppokäyttöinen silmäsuihke rauhoittamaan ärtyneitä silmiä. Se voidaan suihkauttaa suljetuille silmille, josta silmäsuihkeen vaikuttavat aineet pääsevät sidekalvolle luomenreunalta, ja levittyvät silmän räpyttelyn aikana. Allervex® vaikuttaa myös silmäluomella.