6 tapaa helpottaa tukkoista nenää kotona

Nenäsi on tukkoinen, etkä vain saa unta. Kuulostaako tutulta?

Nenän tukkoisuus on miljoonien ihmisten ongelma joka yö. Unen saantia ja tukkoista nenää voi helpotta kotikonstein. Kärsit sitten jatkuvasta nuhasta tai puolison kuorsauksesta, nämä kuusi lääkkeetöntä tapaa lievittävät nenän tukkoisuutta välittömästi.

1. Syö keittoa illalliseksi:

Mitä äidit ovat tienneet vuosisatojen ajan, tutkimus vihdoin vahvistaa: kanakeitto voi todella parantaa oloa. Se voi toimia anti-inflammatorisena aineena ja auttaa puhdistamaan nenästä ylimääräistä limaa.

2. Lisää inkivääriä:

Yritä sisällyttää enemmän inkivääriä ruokavalioosi. Inkivääri on täynnä anti-inflammatorisia ominaisuuksia, ja sitä on käytetty vilustumisen ja erilaisten vaivojen torjumiseen vuosisatojen ajan.

3. Nosta sängynpäätyä:

Yritä nostaa sängynpäätyä 6–8 tuumaa lisäämällä tyynyjä. Kaltevalla pinnalla nukkuminen voi auttaa poskionteloiden tyhjentymiseen ja minimoimaan turvotusta nenäsi sisällä.

4. Höyrypuhdista nenäsi:

Yksinkertainen höyryn hengittäminen voi merkittävästi vähentää tukkoisuutta. Ennen nukkumaan menoa kokeile käydä höyryävässä suihkussa tai juoda itsellesi kuppi kuumaa teetä – äläkä unohda hengittää syvään.

5. Kiinnitä huomiota ilmankosteuteen:

Optimaalinen kosteustaso unelle on 30–50 %. Kosteusmittarin avulla voit määrittää, käytätkö ilmankostutinta vai ilmankuivaajaa.

6. Avaa nenää nenäteipin avulla:

Breathe Right® nenäteippi avaa nenäkäytäväsi ulkopuolelta, luoden leveämmän aukon ilmalle. Tämä auttaa lievittämään vilustumisen, allergioiden tai nenän väliseinän poikkeaman aiheuttamaa nenän tukkoisuutta. Ne auttavat myös vähentämään nenän tukkoisuuden aiheuttamaa kuorsausta.