Miten nukkua lentokoneessa

Unihäiriöt lennon aikana näyttävät olevan loputtomia: moottorit pauhaavat, vauvat itkevät ja juomakärry osuu polveesi. Kyllä, lennot voivat olla rankkoja, varsinkin kun yrität nukkua. Nämä haitat saattavat olla hallittavissa lyhyen lennon aikana, mutta pitkällä lennolla, jossa aikaero on merkittävä, unen saaminen lennon aikana on erittäin tärkeää.

Noudata näitä vinkkejä ja nuku hyvin lentokoneessa.

Vältä alkoholin ja kofeiinin nauttimista

Juo paljon vettä ja vältä alkoholia ja kofeiinia. Vaikka alkoholi saattaa auttaa sinua nukahtamaan, se heikentää unesi laatua. Alkoholin välttäminen on erityisen tärkeää, jos sinulla on allergioita. Alkoholi voi pahentaa allergiaoireita mm. nenän tukkoisuutta, hengitysvaikeuksia, kutinaa ja silmien punoitusta.

Käytä korvatulppia tai kuuntele valkoista kohinaa

Melu on yksi yleisimmistä uneen vaikuttavista ympäristötekijöistä. Käytä korvatulppia välttääksesi ylimääräistä meteliä. Myös White Noise -kohina voi peittää häiritsevät äänet ja helpottaa nukkumista. Lataa puhelimeesi White Noise -sovellus ennen lentoa.

Käytä silmämaskia

Lentokoneessa on vaikea vaikuttaa ympäristöön. Matkustamon valot palavat tai naapuri haluaa ikkunaverhon auki. Kehosi ottaa vihjeitä ympäristösi valon määrästä tietääkseen, milloin sinun on mentävä nukkumaan tai milloin herättävä. Käytä silmämaskia nukkuessasi.

Valmistele nenäsi ja poskiontelosi

Lentokoneen ilma voi vahingoittaa poskionteloitasi ja aiheuttaa epämukavuuden tunnetta. Jos sinulla on allergiaa, muista ottaa allergialääkitys noin tuntia ennen lennon lähtöä ja pakkaa mukaan turvotusta vähentävä nenäsumute. Jos haluat nukkua vielä paremmin lentäessäsi, harkitse Breathe Right® nenäteippiä. Se avaa nenäkäytäväsi, jotta voit hengittää ja nukkua paremmin.