Flunssa ja nenä tukossa?

Älä anna öisen nenän tukkoisuuden estää sinua saamasta tarvitsemaasi unta.

Lastenlaulussa jo todetaan ´uni paras lääke on´. Nukkuminen saattaa todella olla paras tapa toipua vilustumisesta.1 Ja jos nukut alle seitsemän tuntia yössä, sairastut flunssaan kolme kertaa todennäköisemmin. Talvella tarvitsemme muutenkin yhdestä kahteen ylimääräistä tuntia unta yössä tunteakseen olomme hyvin levänneeksi, koska kylmemmät, lyhyemmät päivät väsyttävät.

Kun olet sairaana, nenäontelosi limakalvo turpoaa ylimääräisestä nesteestä, mikä vaikeuttaa hengittämistä – varsinkin kun olet makuulla. Tämä puolestaan ??voi aiheuttaa unihäiriöitä ja unettomuutta.

Mutta jopa kylmänä vuodenaikana voit tehdä asioita nenän tukkoisuuden helpottamiseksi, jotta saat tarvitsemasi unen. Lämmin vesihöyry voi merkittävästi vähentää tukkoisuuttaa: kokeile siis juoda kuumaa juomaa, kuten kofeiinitonta teetä, tai höyryhengitystä.2 Nukkuminen pää koholla ja lämpimän pyyhkeen asettaminen silmien alle, voivat auttaa tyhjentämään poskionteloita ja lievittämään poskionteloiden kipua ja painetta.

Eteeristen öljyjen höyryhengittäminen voi helpottaa oloa. Piparminttu-, mänty-, eukalyptus- ja rosmariiniöljyä sisältävät Sniffer Tuoksutyynyt on helppo asettaa yöpaidan kaulukseen tai tyynyliinan reunaan. Tuoksutyyny vapauttaa 8 tunnin ajan eteeristen öljyjen höyryä, joka luonnollisesti rauhoittaa ja rentouttaa hyvään yöuneen.

Aseta lopuksi ennen nukkumaanmenoa vielä Breathe Right® -nenäteippi avaamaan nenän sieraimia ja lisäämään ilmavirtausta nenässä.

1.     National Sleep Foundation. Sleep May Be Best Prevention for Cold, Flu. http://sleepfoundation.org/sleep-news/sleep-may-be-best-prevention-cold-flu. Retrieved June 20, 2018.
2.     Natural Remedies. Treating Nasal Congestion. http://www.naturalremedies.org/nasal-congestion/. Retrieved June 20, 2018.