Nenän tukkoisuus

Nenän tukkoisuus on epämiellyttävä vaiva, riippumatta sen aiheuttajasta. Se voi hankaloittaa liikuntaharrastuksia ja nukkumista, tai tehdä olosta ylipäätään hankalan. Joskus voi tuntua, ettei mikään auta, eikä vaiva koskaan lopu. Tukkoisuuden syihin kannattaa perehtyä ja etsiä vaivaan lievennystä, oli kyse sitten jatkuvasta kroonisesta vaivasta tai allergiaan/flunssaan liittyvästä oireesta.

Mitä on nenän tukkoisuus ja mikä sen aiheuttaa?

Kun nenän sisäiset kudokset ja verisuonet turpoavat ylimääräisestä nesteestä, nenä menee tukkoon. Joskus siihen liittyy nenän vuotamista, mutta näin ei aina ole.

Nenän tukkoisuus voi johtua käytännössä kaikesta, mikä ärsyttää nenän kudoksia, mukaan lukien kuiva ilma, allergiat, vilustuminen, nenän vino väliseinä, raskaus ja jopa stressi. Länsimaissa allergiat lisääntyvät kaiken aikaa, mikä tarkoittaa samalla nenän tukkoisuuden yleistymistä.

Miten lievittää nenän tukkoisuutta

Joskus ainoa tapa päästä eroon tukkoisesta nenästä on hoitaa taustalla olevia terveysongelmia kuten flunssaa tai allergiaoireita. Nenäsumutteita käytetään usein lievittämään flunssan tai allergian aiheuttamaa nenän tukkoisuutta ja vähentämään liman kerääntymistä nenään. Myös ilmeisten nenää ärsyttävien aineiden, kuten tupakansavun välttäminen voi auttaa. Jos ongelmasi on sitkeä lima, kannattaa muistaa juoda runsaasti, mikä voi ohentaa nenäeritteitä.

Breathe Right® -nenäteippi on tehokas ja täysin lääkkeetön tapa helpottaa nenän tukkoisuutta. Breathe Right® auttaa avaamaan tukkoisen nenän ja vaikutuksen voi huomata välittömästi. Breathe Right® -nenäteippi auttaa sinua hengittämään ja nukkumaan paremmin, kun kärsit nenän tukkoisuudesta.