Ilmavaivat ja turvotus

Ilmavaivat ovat pahimmillaan kivulias vaiva ja sosiaalisissa tilanteissa myös hankala ja nolo. 

Mikä aiheuttaa vatsan turvotusta ja ilmavaivoja? 

Tyypillisesti vatsan turvotuksen ja ilmavaivojen syynä ovat ruoat kuten kaali, pavut, raa’at juurekset, ruisleipä tai hernekeitto. Ilmavaivojen itsehoidon ensiaskeleena onkin korvata ilmavaivan aiheuttavista ruoista saadut tärkeät kuidut muilla ruoka-aineilla. 

 

Vatsan turvotuksen ja ilmavaivojen itsehoito

Vatsan turvotusta ja ilmavaivoja voi välttää ottamalla altistavan ruoan sijaan ruokavalioon lesepitoiset täysjyväleivät sekä runsaampi kasvisten, marjojen ja hedelmien käyttö. Turpoamis- ja kipuherkkä vatsa pitää myös liikunnasta, mutta inhoaa hotkimista. 

Käytätkö runsaasti purukumia? Purkan jauhaminen lisää ilman nielemistä ja kertymistä suolistoon. Käytä siis muunlaisia ksylitolivalmisteita, jos vain suolesi kestää sokerialkoholeja. 

Lisäapu ilmavaivoihin

Ruokailumuutosten lisäksi kannattaa kokeilla apteekista saatavia ilmavaivoihin auttavia valmisteita. Simex®-tuotteen simetikoni hajottaa suolistossa olevien kaasukuplien pintajännityksen, jolloin venytyksestä aiheutunut kipu ja turvotus lievittyvät ja ilmavaivat vähenevät. 

Ja parhaana neuvona; aina kun mahdollista, päästä ilma reilusti ulos, pierun pidättäminen vain lisää paineen ja kivun tunteita. 

 

Suosittelemme valmistetta i say: TURVOTUS & IBS-OIREET:

i say: TURVOTUS & IBS-OIREET kapselit turvotuksen hoitoon, ilmavaivojen aiheuttamaan epämukavuuden tunteeseen ja ärtyvän suolen oireyhtymästä (IBS) johtuvaan lisääntyneeseen suolistokaasun muodostumiseen. Sisältää simetikonia ja piparminttuöljyä. i say: TURVOTUS & IBS-OIREET kapselit lievittävät turvotuksesta aiheutuvaa kipua ja varmistavat, että ruuansulatuskanavaan jäänyt ilma poistuu nopeasti.

i say: kapselit sisältävät simetikonia ja piparminttuöljyä.

 

Tutustu tuotteeseen tarkemmin!