Vaihdevuodet ja ikääntyminen lisäävät nivelkipuja

Naiset kärsivät usein nivelkivusta vaihdevuosien aikana. Syynä on estrogeenihormonitasojen lasku, joka vaikuttaa lihasten, jänteiden ja ruston nesteytymiseen, aiheuttaen siten niveltulehduksia. Joissakin tapauksissa ruston etenevä rappeutuminen johtaa nivelrikkoon. Estrogeenihormonitasojen laskun vuoksi naiset kärsivät niveltulehduksesta miehiä enemmän.

Nivelkipua hoidettaessa vaihdevuosi-ikäisillä naisilla gynekologin ja fysioterapeutin yhteistyö on olennaista. Lääkärin määräämään hoitoon tulee liittää oikea fyysinen harjoitus, jotta lihasten joustavuuden ja luutiheyden parantamiseksi.

Nivelkipu iäkkäillä

Iäkkäillä henkilöillä nivelkipu johtuu pääasiassa ruston rappeuttavasta poikkeamasta, joka tunnetaan yleisesti nimellä niveltulehdus. Vanhuksilla nivelkipuun liittyy usein osteoporoosi, joka tekee kivusta monimutkaisemman. Eniten kärsivät nivelet ovat lonkat, polvet ja selkäranka.

Kirurgista lonkkaleikkausta tai polven tekonivelleikkausta suositellaan tilanteessa, jossa lonkan tai polven rappeuma on edennyt pitkälle. Leikkauksen jälkeen on erittäin tärkeää noudattaa erityistä kuntoutussuunnitelmaa yhdessä fysioterapeutin kanssa. Tavoitteena on palauttaa itsenäinen kävelykyky sekä koordinaatio.

Fysioterapian, fyysisen harjoittelun ja lääkehoidon avulla voidaan saavuttaa huomattavia parannuksia, jos nivelrikko ei ole edennyt liian pitkälle. Tavoitteena on viivyttää leikkauksen tarvetta ja parantaa potilaan elämänlaatua.

Cetilar® vähentää nivel- ja lihaskipua ja palauttaa liikkeen

Cetilar® on tarkoitettu nivelrikon aiheuttamiin niveloireisiin parantamaan nivelten toimintaa, liikelaajuutta ja vähentämään kipua. Cetilar® tuotteita voidaan käyttää vammojen ja tulehduksien toiminnalliseen kuntoutukseen sekä urheiluvammojen jälkeiseen nivelten liikelaajuuksien palautumiseen.

  • Nivelrikon aiheuttamiin niveloireisiin parantamaan nivelten toimintaa, liikelaajuutta ja vähentämään kipua
  • Vammojen ja tulehduksien toiminnalliseen kuntoutukseen
  • Urheiluvammojen jälkeiseen nivelten liikelaajuuksien palautumiseen normaaliksi

Cetilar® tuotteet ovat CE 0373 lääkinnällisiä laitteita

Valmistaja Pharmanutra SpA