Urheilijoille magnesiumilla on selkeää hyötyä

Magnesium elimistölle välttämätön kivennäisaine

Magnesium on elimistölle välttämätön kivennäisaine ja se on vastuussa monista fysiologisista toiminnoista. Sillä on tärkeä rooli mm. lihasten ja hermojen toiminnan säätelyssä, ja se osallistuu moniin aineenvaihdunnan prosesseihin. Magnesiumin merkitys luuston hyvinvoinnin kannalta jää usein vähäiselle huomiolle, sillä ilman magnesiumia kalsium ei imeydy elimistön hyödynnettäväksi, lisäksi magnesium osallistuu D-vitamiinin synteesiin, joka entisestään tehostaa luuston hyvinvointia.

Urheilussa magnesiumin merkitys korostuu

Urheilijoille magnesiumilla on selkeää hyötyä juuri lihasten toiminnan ja palautumisen edistämisen kannalta, ja jopa ehkäisemään vammojen syntyä. Tässä prosessissa magnesiumin rooli on energian varastointi ja kuljetus sekä sen vapautuminen elimistön hyödynnettäväksi.

Kehon pääasiallinen energianlähde on ATP (adenosiinitrifosfaatti). Kun lihas liikkuu ATP-molekyyli tuo sille energiaa. ATP ei kuitenkaan voi olla vapaana soluissa, vaan sen on sitouduttava toiseen aineeseen vakaalla kemiallisella sidoksella. Sidoksen toinen osapuoli on juuri magnesium, joka positiivisella varauksella sitoutuu ATP:hen. Näin vakaa ATP voi olla vuorovaikutuksessa eri entsyymien kanssa mm. energian varastoitumiseksi ja vapautumiseksi.

Magnesiumin tärkeä tehtävä on lihasten supistumiseen osallistuminen. Luustolihakset muuntavat ATP:n toimittaman kemiallisen energian mekaaniseksi energiaksi, jota käytetään lihasten supistumiseen. Koska magnesium sitoutuu ATP:hen, sen perustehtävä on toimittaa lihaksille supistumiseen tarvittava energia. Sen lisäksi, että magnesium osallistuu energianmuutossykliin, se vaikuttaa kalsiumin kanssa lihassoluissa mahdollistaen lihasten supistumis- ja rentoutumisprosessin.

Sellaisenaan magnesium on merkittävä tekijä urheilusuorituksessa ja magnesiumin tarve myös korreloituu harjoitussuorituksen voimakkuuden kanssa siten, että magnesiumin tarve kasvaa fyysisen aktiivisuuden lisääntyessä.

Magnesium ravintolisästä on hyötyä

Tutkimukset osoittavat, että mitä aktiivisempi on, sitä enemmän magnesiumia tarvitsee. Useimmiten magnesiumin puutoksen syynä on sen lisääntynyt poistuminen elimistöstä. Magnesiumia menetetään hikoilun yhteydessä ja aktiivi urheilijat kärsivätkin helposti kivennäisaineen puutoksesta. Kehon liiallinen magnesiumpitoisuus on sen sijaan harvinaista, sillä kivennäisainetta poistuu elimistöstä myös virtsan mukana.

Riittävän magnesiumtason saavuttaminen ruokavaliosta on mahdollista, mutta vaatii huomattavan määrän perehtyneisyyttä ja aikaa paneutua raaka-aineiden magnesiumtasoihin. Magnesiumlisä on varma tapa saada elimistölle riittävä määrä magnesiumia, ja siten välttää magnesiumin puutteen oireet ja varmistaa kehon normaalit toiminnot.

Paras tuote magnesiumin puutteeseen

Sukrosomiaalitekniikan ansiosta UltraMag® pystyy hyödyntämään magnesiumoksidia, jossa magnesiumpitoisuus grammaa kohden on korkein. Muissa markkinoilla olevissa tuotteissa käytetään useimmiten magnesiumsitraattia, jonka magnesiumpitoisuus on huomattavasti alhaisempi kuin magnesiumoksidin. UltraMag®issa käytettävällä sukrosomiaalisella magnesiumilla on viisinkertaisesti korkeampi imeytyvyys, verrattuna perinteiseen magnesiumsitraattiin.

Tästä voit tutustua tarkemmin sukrosomiaaliseen tekniikkaan.