Kesä, hyttysten puremat ja hankaukset

Kesä on monelle vuoden kohokohta, valoisuus ja lämpö houkuttelevat viettämään aikaa ulkona ja lomalla nautitaan mökkeilystä ja matkailusta. Ennen lomaa on syytä käydä läpi kesän lääkekaappi ja varmistaa, että tarvittavat tuotteet ovat helposti saatavilla.  Lääkekaapista olisi hyvä löytyä ainakin kaksi asiaa, tavallisia laastareita ja Manuka Fill -haavavoidetta. Näillä parannat kesähaavat tehokkaasti, jättämättä rumia arpia.

Manuka Fill on luonnollinen haavavoide

Manuka Fill on luonnollinen, manuka hunajaa sisältävä haavavoide, jota käytetään antibakteeriseen haavahoitoon kaikentyyppisissä haavoissa, kuten hankauksissa, palovammoissa, viiltohaavoissa, kenkien hankaumissa, hyttysten ja punkkien puremissa.

Haavavoidetta voi käyttää kaikissa ns. laastarihoidoissa. Käsittelemällä haavoja MANUKA Fill haavavoiteella yhdessä tavallisten laastareiden kanssa haava puhdistuu luonnollisesti ja haava paranee tehokkaammin ja suojaa bakteereja ja infektioita vastaan. Lisäksi rumien arpien riski pienenee.

Miten Manuka Fill -haavavoide toimii

Kesän tulee olla huoletonta aikaa myös pienten tapaturmien sattuessa. MANUKA Fill -voiteen ja tavallisen laastarin yhdistelmä parantaa haavan hoitoa. MANUKA Fill haavavoiteella on antibakteerinen ja tulehdusta ehkäisevä ominaisuus aktiivisen aineen, metyyliglyoksaalin (MGO), avulla. Samalla ylläpidetään kosteaa haavan paranemisympäristöä, joka voi parantaa haavat nopeammin. Manuka -hunajan korkea sokeripitoisuus vetää luonnollisesti vaurioituneen kudoksen haavasta ja sen alhainen pH-arvo luo happaman ympäristön, jossa bakteerit eivät viihdy. Myös epämiellyttävät hajut vähenevät.

Pelkästään laastareilla suojatut haavat voivat helposti kuivua ja tulehtua, mistä seuraa pahimmillaan tulehdus. Tulehtuneiden haavojen parantuminen kestää tarpeettoman kauan. MANUKA Fill -haavavoiteen lääkinnällisen Manuka-hunajan ansiosta haavavoiteella on tulehdusta estävä vaikutus, samalla se estää haavaa kuivumasta. Näin haavan paranemisaika on selvästi lyhyempi, verrattuna pelkän laastarin käyttöön, Manuka Fill -haavavoide estää myös bakteerien kasvua.

Terveydenhuollossa MANUKA Fill -voidetta käytetään sen antibakteeristen ja anti-inflammatoristen ominaisuuksien vuoksi ja sitä käytetään myös vaikeasti paranevien vakavien haavojen hoitoon, mukaan lukien painehaavat, jalkahaavat, kirurgiset haavat ja palovammat.1

Tietoja manukahunajasta:

MGO Manuka hunaja tulee Uudesta-Seelannista ja tunnetaan ainutlaatuisista ominaisuuksistaan. Valmistuksessa käytetty nektari on peräisin Manuka-kasvin kukista. Manuka hunajasta tekee erikoisen se, että se sisältää metyyliglyoksaalia (MGO), bioaktiivista ainetta, joka estää bakteereja kiinnittymästä soluihin. Mitä korkeampi MGO-arvo, sitä suurempi vaikutus.

Tietoja metyyliglyoksaalista:

Metyyliglyoksaali (MGO) on antibakteerinen kemiallinen yhdiste, jolla on anti-inflammatorinen vaikutus ja joka estää bakteereja kiinnittymästä soluihin. Manukan kukka sisältää dihydroksiasetonia, lyhennettynä DHA:ta. Manuka kukkaa pölyttävät mehiläiset ottavat mukanaan DHA:ta, joka kemiallisesti muuttuu metyyliglyoksaaliksi.

¹ Vakavien haavojen hoidossa ota yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen ennen käyttöä.