HaavaVEX® Haavasuihke

Hopean käyttö haavanhoidossa perustuu sen antiseptisiin ja desinfioiviin ominaisuuksiin ja hopealla on biosidinen vaikutus monenlaisia patogeenejä vastaan.

• Tehokas erittäin pieninä pitoisuuksina
• Tuhoaa jopa 650 mikro-organismia
• Erittäin alhainen riski aiheuttaa resistenssiä

HaavaVEX haavasuihke sisältää SCX-teknologialla vakautettu hopea

Vapaa hopeaioni on fotokemiallisesti epästabiili, toisin sanoen altistuessaan valolle hopean antimikrobinen vaikutus heikkenee. SCX-teknologiassa hopeaionit Ag+ ovat yhdessä klooriheksidiinin CX2+ kanssa sidottu piioksidikompleksiin SiO2-. Tämä stabiloi aktiivisessa muodossa olevan hopean niin, että se on vakaa fotokemiallisesti ja laajalla lämpötila-alueella sekä erilaisissa pH-olosuhteissa.

HaavaVEX® haavasuihke sisältää SCX-teknologialla vakautettua hopeaa sekä ihoa kosteuttavaa ja haavan paranemista edistävää hyaluronihappoa.

→ ANTIMIKROBINEN TEHOKKUUS

Ionimuodossa oleva hopea tunnetaan poikkeuksellisen laajakirjoisesta bakteereja tuhoavasta ominaisuudestaan, jolla voidaan vaikuttaa grampositiivisiin, gramnegatiivisiin, aerobisiin ja
anaerobisiin mikro-organismeihin, sieniin ja viruksiin, mukaan lukien monet antibiooteille vastustuskykyiset bakteerit, kuten metisilliiniresistentti Staphylococcus aureus (MRSA) ja vankomysiiniresistentti enterokokki (VRE). Klooriheksidiini on myös tehokas biosidi, jolla on merkittävä rooli bakteerien solukalvojen heikentämisessä.

→ EDISTÄÄ HAAVAN PARANEMISTA

Hyaluronihapon tarttuvien ja kosteuttavien ominaisuuksien ansiosta SCX-yhdistelmä luo tehokkaan suojaavan esteen ja edistää luonnollista kudosten paranemista, mikä auttaa
haavoja paranemaan nopeammin.

HaavaVEX® haavasuihkeen jauhemainen koostumus soveltuu erityisesti erittäville haaavoille. Kaoliini imee haavan ylimääräisen eritteen.

Käyttökohteet: Infektoituneet ja tulehdukselle alttiit haavat, haavaumat, hiertymät, ekseema, rinnan alueen eryteema, makuuhaavat, vähäiset palovammat, diabeetikoiden jalkahaavat, jalkasieni, vaippaihottuma, inkotenssin aiheuttama maseraatio (IAD), napatynkä, erittävät ihovauriot, leikkauksen jälkeiset haavat, hikoilun aiheuttama maseraatio.

HaavaVEX haavasuihkeen käyttöohjeet:

1. Puhdista ja kuivaa iho huolellisesti. Ravista tuote hyvin ennen käyttöä.
2. Suihkuta ohut kerros tuotetta ainoastaan haava-alueelle (10 cm:n etäisyydeltä).
3. Älä hiero suihkaisun jäkeen.
4. Peitä siteellä. Avohaavoihin lisätään kostea sideharso toissijaiseksi siteeksi ja peitetään steriilillä siteellä.
5. Vaihda side kerran tai useita kertoja päivässä tai hoitohenkilöstön ohjeistuksen mukaan.

Koostumus:
SCX (Silica Dioxide functionalized with Silver Ions and Chlorhexidine), Kaolin, Silica, Sodium Hyaluronate.

Ponneaine: butane-propane mixture

HaavaVEX® haavasuihke
• Antimikrobinen suoja
• Estää lisäinfektioiden syntymistä
• Kosteuttaa ihovaurioita
• Ei käyttöaikarajoitteita
• Ei värjää
• Sopii hopea-allergikolle

HaavaVEX® suihke on CE 1370 lääkinnällinen laite
Valmistaja PAVIA FARMACEUTICI s.r.l.