ArpiVEX® arpigeeli

Vähentää arpien muodostumista ja hillitsee hypertrofisten arpien ja keloidien syntymistä

Arpeutuminen on osa ihon paranemisprosessia syvän ihovaurion jälkeen. Useimmiten arpi ei sellaisenaan ole suuri ongelma, mutta joissakin tapauksissa voi kuitenkin muodostua epänormaaleja arpia. Joskus ihomuutoksen leikkauksen tai muun hoidon jälkeen voi iholle kehittyä arven liikakasvua tai muodostua arpikeloidi. Myös ihon traumat tai tietyt ihotaudit (kuten esimerkiksi vesirokko ja akne) saattavat aiheuttaa hankalia arpia.

Hypertrofinen arpi eli arven liiallinen kasvu on yleinen haavan paranemisen epänormaali muoto. Sille on ominaista rajoittuminen alkuperäiselle kudosvaurioalueelle ja vuosien kuluessa se yleensä pienenee painuen terveen ihon tasalle.

Keloidi on arven epäsuotuisaa kasvua, joka on seurausta haavan pitkittyneestä paranemisesta ja tulehtumisesta. Keloidi leviää tyypillisesti terveen ihon alueelle eikä yleensä häviä ilman hoitotoimenpiteitä.

ArpiVEX® arpigeeli on läpinäkyvää, silikoneja sisältävää geeliä, jolla häivytetään arpia ja vähennetään arpikudoksen muodostumista.

Arpigeelin käyttäminen tekee arvista tasaisempia, pehmeämpiä, joustavampia ja huomaamattomampia. Arpigeeli myös vähentää ihon punoitusta, tummumista, paksuuntumista, kutinaa ja lievittää myös arpien kipua. Mitä aikaisemmin arpea hoidetaan arpigeelillä, sitä todennäköisemmin arvesta ei tule pysyvää. Geeliä on helppo levittää arpeen; se ei ole tahmeaa ja kuivuu nopeasti.

ArpiVEX® arpigeeliä voidaan käyttää:

  • uudet ja vanhat arvet
  • hypertrofisten arpien ja keloidien muodostumisen
    vähentäminen (syvien) haavojen paranemisen jälkeen
  • leikkauksen, tulehduksen tai muun ihovaurion jälkeiset
    umpeutuneet (ommellut) haavat
  • umpeutunut palovamma
  • aknearvet, myös syvällä ihon sisällä.

ArpiVEX® arpigeeli on laitedirektiivin 93/42/EEC mukainen luokan I lääkinnällinen laite.
Valmistaja: Peters Krizman AG