Gelsectan® lievittää kroonista ja toistuvaa ripulia ja vatsakipua

Gelsectan® vähentää ripulia ja vatsakipua suojaamalla suolen limakalvoa ja vähentämällä suolen läpäisevyyttä. Sen lisäksi Gelsectan® lisää bifidobakteerien määrää suolistossa.

Ärtyvän suolen oireyhtymässä (IBS) ripuli on yleinen oire. Se voi olla potilaan pääasiallinen oire (ripulipainotteinen IBS) tai ripulia voi esiintyä vaihdellen ummetuksen kanssa (sekamuotoinen IBS). Viimeaikaisissa tutkimuksissa on voitu havaita, että ärtyvän suolen oireyhtymään liittyvän ripulin taustalla on usein suolen lisääntynyt läpäisevyys.

Suolen lisääntynyt läpäisevyys, ns. vuotava suoli, tarkoittaa suolen sisällön kulkeutumista suoliontelosta limakalvon epiteeliesteen läpi alempiin kudoksiin. Epiteelieste muodostuu solukerroksesta, jossa solut kiinnittyvät toisiinsa tiiviillä liitoksilla. Esimerkiksi bakteereiden, lääkeaineiden tai joidenkin ruoka-aineiden aiheuttaman kuormituksen takia epiteeliesteen tiiviit liitokset voivat heiketä ja päästää ei-toivottuja partikkeleja lävitse.

Suolen lisääntynyt läpäisevyys saa aikaan mm. immuunipuolustuksen aktivoitumista, tulehdusreaktioita ja viime kädessä oireita, kuten vatsakipua ja ripulia. Myös suoliston mikrobiston koostumus voi muuttua huonompaan suuntaan (dysbioosi), mikä osaltaan voi lisätä läpäisevyyttä.

Lisääntyneen läpäisevyyden aiheuttama noidankehä on mahdollista katkaista suojaamalla suolen limakalvoa mekaanisesti Gelsectan®-valmisteen avulla. Gelsectan®-kapseleiden sisältämä ksyloglukaani ja kasviproteiinit muodostavat limakalvoa ja sen musiinikerrosta muistuttavan esteen, eikä suolen sisältö pääse vuotamaan kudoksiin. Näin limakalvon epiteeli ja sen tiiviit liitokset saavat mahdollisuuden uusiutua, jolloin ne kestävät suolen sisällön aiheuttamaa kuormitusta paremmin.

Lue lisää ksyloglukaanista

  • Annostelu: Ota oireiden vakavuuden mukaan 1-2 kapselia veden kanssa kahdesti vuorokaudessa (aamulla ennen aamiaista ja illalla ennen illallista)
  • Hoidon kesto: Kapseleita otetaan 2-4 viikon ajan. Hoitoa voidaan tarvittaessa käyttää ylläpitohoitona
  • Käyttö: Suoliston normaalin toiminnan palauttamiseen yli 18-vuotiaille.
  • Pakkauskoko: 60 kapselia
  • Haittavaikutukset: Ei tunnettuja haittavaikutuksia
  • Aktiiviset ainesosat: ksyloglukaani, kasviproteiinit ja ksylo-oligosakkaridit
  • Säilytys: Huoneenlämmössä pakkauksen päivämäärään saakka

Lue pakkausseloste ennen käyttöä.
Keskustele lääkärisi kanssa jos oireesi jatkuvat.
Gluteeniton, maidoton, hiivaton, ei sisällä eläinperäisiä ainesosia.

 

Gelsectan® on CE 1370 Lääkinnällinen laite

Valmistaja: Devintec SAGL

Lue Lisää: Gelsectan.fi