Kuumat aallot vaihdevuosien aikana

Kuumat aallot ovat asia, jonka useimmat ihmiset yhdistävät vaihdevuosiin. Äkilliset hikoilukohtaukset tai kehon läpi kulkeva lämpöaalto ovat tuttuja monille vaihdevuosissa oleville ja vaihdevuodet läpikäyneille naisille.

Kuumia aaltoja kokee lähes jokainen

Tyypillisiä vaihdevuosioireita eli kuumia aaltoja ja hikoilua esiintyy noin 75 %:lla kaikista vaihdevuosi-ikäisistä naisista. Kuumia aaltoja esiintyy koko vaihdevuosien ajan, mutta yleisimmin niitä esiintyy ennen vaihdevuosien alkua. Pahimmillaan kuumuuden tunne iskee useita kertoja tunnissa, aaltoja voi esiintyä sekä yöllä että päivällä.

Keskimäärin kuumia aaltoja koetaan 5 vuoden ajan. Joillakin naisilla kuumia aaltoja ei ole juuri lainkaan, kun taas toisilla ne jatkuvat useita vuosia. Vaihdevuosioireet ovat hyvin yksilöllisiä, kuten myös kuumien aaltojen kokemukset.

Miltä kuumat aallot tuntuvat?

Kuumat aallot ovat arvaamattomia lämpöaaltoja, jotka voivat saada kehon yllättäen kuumenemaan epämiellyttävästi. Tyypillinen kuuma aalto tuntuu voimakkaalta sisältä päin alkavasta lämmöntunteesta, joka alkaa rinnasta, josta se nousee kaulaa pitkin kasvojen pintaan, saaden kasvot lehahtamaan tulipunaisiksi.

Kuumat aallot saavat osan naisista hikoilemaan voimakkaasti ja on yleistä, että he joutuvat vaihtamaan vaatteita useamman kerran päivän aikana. Hikoilua voi esiintyä myös yöllä. Toiset naiset tuntevat vain lämpöaallon, joka kulkee kehon läpi, mutta ilman hikoilua.

Miksi kuumat aallot tuntuvat voimakkaammilta yöllä?

Yöllinen hikoilu eli yöllä esiintyvät kuumat aallot ovat yleisiä vaihdevuosi-ikäisten keskuudessa. Syynä on hormonaalisten vaihteluiden ja kehosi luonnollisten vuorokausirytmien välinen vuorovaikutus. Yöllä kehon lämpötila laskee luonnollisesti unen aloittamiseksi, mutta vaihdevuosien hormonaaliset muutokset voivat häiritä ja laukaista kuumia aaltoja. Lisäksi stressi ja ahdistus, jotka usein pahenevat yöllä, voivat edelleen ruokkia näitä epämukavia tuntemuksia, häiritä unta ja saada kuumat aallot tuntumaan voimakkaammilta.

Miksi kuumia aaltoja esiintyy?

Vaihdevuosien aikainen estrogeenitasojen lasku vaikuttaa suoraan elimistön lämmönsäätelyyn aiheuttaen kuumia aaltoja. Vaihdevuodet ovat täysin luonnollinen, ikääntymiseen liittyvä elämänvaihe. Voimakkaat vaihdevuosioireet voivat vaikuttaa koko elämänlaatuun, työhön, yöuneen ja parisuhteeseen.

Voiko kuumalle aallolle tehdä jotain?

Vaihdevuosioireiden vuoksi lääkärin vastaanotolle kannattaa hakeutua silloin, kun oireet haittaavat merkittävästi jokapäiväistä elämää. Itse oireiden vuoksi ei sinänsä lääkärikäyntiä tarvita. Kuumiin aaltoihin voi vaikuttaa monet eri tekijät, mutta vaihdevuosioireet voivat olla myös perinnöllisiä.

Kuumien aaltojen kohdalla pätee samat terveellisen elämän ohjeet, kuin monen muunkin vaivan tai sairauden kohdalla. Terveelliset elämäntavat eli monipuolinen kasvispainotteinen ruokavalio, säännöllinen liikunta ja painonhallinta. Runsasta kahvinjuontia, voimakkaasti maustettuja ruokia ja tupakointia pitäisi välttää, koska ne pahentavat vaihdevuosioireita. Oireet haittaavat vähemmän, kun keho ja mieli voivat hyvin.

Vaihdevuosioireita voi hoitaa ilman hormoneita

Femarelle® tuotesarja on suunniteltu vaihdevuosioireista kärsiville naisille, jotka eivät syystä tai toisesta voi tai halua käyttää estrogeenihormonivalmisteita.

Femarelle tuotesarja on täysin hormoniton valmiste, joka sisältää soijapavuista uutettua ainetta DT56a, se on 20 aminohapon yhdistelmä, joka sisältää myös erilaisia ​​vitamiineja ja kivennäisaineita. Saatavilla on kolme erilaista tuotetta, joiden koostumus vaihtelee, sisältäen kuitenkin aina kliinisesti tutkittua DT56a:ta.

Soijapavut kasvavat omilla tiloillaan eivätkä edistä sademetsien tuhoa. Ne ovat myös GMO vapaita eli niitä ei ole geneettisesti muunneltu.

Femarelle tuotteista apu vaihdevuosien hallintaan

Femarelle® Rejuvenate sisältää DT56a:ta ja pellavansiemenuutetta. B2-vitamiini auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta sekä biotiini (B7), joka edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa, tukee hermoston normaalia toimintaa ja auttaa säilyttämään ihon ja hiukset normaalina.

Femarelle® Recharge sisältää DT56a:ta ja pellavansiemenuutetta. B6-vitamiini, joka auttaa säätelemään hormonitoimintaa, vähentämään väsymystä ja uupumusta, tukee hermoston normaalia toimintaa ja edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa.

Femarelle® Unstoppable sisältää DT56a:ta ja kalsiumia. D3-vitamiini edistää normaalin luurakenteen säilymistä. B2-vitamiini auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta. B7-vitamiini eli biotiini edistää limakalvojen sekä ihon ja hiusten pysymistä normaaleina.

Jos sinulla on lääkärinhoitoa vaativa sairaus tai käytät reseptilääkkeitä, neuvottele lääkärin kanssa ennen kuin käytät Femarelle®-valmistetta. Ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana.

Femarelle tuotteet ovat kliinisesti testattu, asiantuntijoiden ja käyttäjien luottamia valmisteita. Voit odottaa näkyviä muutoksia säännöllisen käytön ensimmäisen kuukauden aikana. Femarelle-tuotteet ovat täysin luonnollinen ja hormoniton vaihtoehto vaihdevuosioireisiin.