Korvakäytävän tulehdus on ikävä vaiva

Jos on kerran sairastanut korvakäytävän tulehduksen, tietää mistä on kyse, kun oireet alkavat.  Korvakäytävän tulehduksen akuutissa muodossa (nk. kesäkorva) kova kipu alkaa nopeasti, jopa muutamien tuntien aikana. Kipu voi säteillä leuan kulmaan ja se voi pahentua korvan koskettamisesta tai leukojen liikuttelusta. Kuulo voi heikentyä korvakäytävän ihon turvotuksen takia ja korva voi kutista tai vuotaa sameaa vuotoa. Kuume on harvinainen oire. Krooninen korvakäytävän tulehdus oireilee puolestaan viikkojen aikana pahenevana korvakäytävän kutinana ja hilseilynä.

Korvan kaivaminen pumpulipuikoilla ja toistuva kastuminen ovat tavallisia korvakäytävän tulehduksen aiheuttajia

Vaikun puhdistaminen pumpulipuikolla korvakäytävästä voi kuulostaa hyvältä idealta, mutta itse asiassa se altistaa korvakäytävän tulehdukselle. Vaikun tehtävä on suojata korvakäytävän ihoa ja kun se poistetaan, iho altistuu esimerkiksi veden, pölyn ja likaisten sormien kuljettamille taudin aiheuttajille. Mekaaninen ärsytys voi rikkoa ihon pintakerroksen ja edesauttaa tulehduksen alkamista. Akuutti korvakäytävän tulehdus on yleistä varsinkin kesäkuukausina ja loma-aikoina, kun viihdytään etelän lomilla tai kylpylöissä. Korvakäytävän tulehduksen taustalla voi niin ikään olla sairaus, kuten diabetes, psoriaasi, atopia tai allergia.

Itsehoidolla korvakäytävän tulehdus hallintaan

Paras suoja korvakäytävän tulehduksia vastaan on korvakäytävän ihon hoitaminen ja suojaaminen toistuvalta kastumiselta. Ehjä ja kuiva iho ei houkuttele patogeenejä. Jos korvavahan tuotannossa tai sen laadussa on ongelmia, voi käyttää Vaxol® korvasuihketta poistamaan ylimääräistä korvavahaa ja edistämään korvan luonnollista puhdistusmekanismia. Jos tulehdus kaikesta huolimatta yllättää, Otinova® korvasuihke on nopea ja tehokas apu korvakäytävän tulehduksen hoitoon.

Otinova® korvasuihke on tarkoitettu korvakäytävän tulehduksen hoitoon ja helppo annostella suihkeena

Otinova® korvasuihke sisältää Burowin liuosta, jolla on bakteereita ja sieniä tappava vaikutus. Se tehoaa mm. yleisimpiin korvakäytävän tulehduksen aiheuttajiin: Staphylococcus Aureus ja Pseudomonas Aeruginosa –bakteereihin. Otionova® korvasuihkeella on tutkimusten mukaan nopea vaikutus myös antibioottiresistentteihin MRSA-bakteereihin. Annostelumuotona suihke on hygieeninen ja helppo: annostellessa ei tarvitse varoa tippapullon kärjen koskettamista. Annostelu onnistuu omin voimin iäkkäämmiltäkin.

Tiesitkö, että runsas vedelle altistuminen uidessa ja nappikuulokkeet voivat aiheuttaa korvakäytävän tulehduksen?