Burowin liuos korvakäytävän tulehduksen hoidossa

Burowin liuoksen on todettu tappavan yleisten korvakäytävän tulehduksen aiheuttajien, Staphylococcus aureus ja Pseudomonas aeruginosa -bakteereiden ja Candida albicans sekä Aspergillus-sienien lisäksi antibioottiresistenttejä MRSA-bakteerikantoja. Burowin liuos rikkoo bakteereiden ja sienten rakenteen nopeasti, mutta elimistölle turvallisesti, eikä se sisällä antibiootteja tai kortisonia. Viime vuosina yleistynyt pyrkimys välttää turhia antibiootteja (antibioottiresistenssin välttämiseksi) on lisännyt kiinnostusta antibiootittomiin valmisteisiin.

Otinova® korvasuihke sisältää Burowin liuosta, jolla on tutkittu antibakteerinen ja antimykoottinen vaikutus korvakäytävän tulehduksen hoidossa. Kaiken kaikkiaan Burowin liuoksella on yli satavuotinen historia erilaisten iho-ongelmien hoidossa. Otinova® valmisteen ovat kehittäneet ruotsalaiset korvalääkärit. Ruotsissa Otinova® korvasuihketta on käytetty useiden vuosien ajan ja monet sairaanhoitopiirit suosittelevatkin sen käyttöä korvakäytävän tulehduksen hoidossa.

Ainesosat

Alumiiniasetaatti, alumiiniasetotartraatti, etikkahappo, vesi. pH 3,5

Tutkimusviitteet
1. Jinnouchi et al 2012. Anti-microbial and therapeutic effects of modified Burow´s solution on refractory otorrhea. Auris Nasus Larynx 39:4, 374-377
2. Kashiwamura et al 2004. The Efficacy of Burow´s Solution as an Ear Preparation for the Treatment of Chronic Ear Infections. Ot. & Neurotol. 25:9-13.
3. Rosenfeld et al 2006. Systematic review of topical antimicrobial therapy for acute otitis externa. Otolaryngology – Head and Neck Surgery. 134, 24-48.
4. Hyo et al 2012. Antimicrobial effects of Burow´s solution on Staphylococcus aureus and Pseudomonas aeruginosa. Med Mol Morphol 45:66–71