Mistä apua raskauspahoinvointiin?

Suomessa syntyy vuosittain n. 60 000 lasta. Tutkimusten mukaan jopa 80 % äideistä kärsii alkuraskauden aikaisesta pahoinvoinnista. Suurimmalla osalla raskauspahoinvoinnin oireet helpottuvat raskausviikon 14 jälkeen, mutta osalla raskauspahoinvointi jatkuu koko raskauden ajan 

Suurin osa raskauspahoinvoinnista kärsivistä pyrkii välttämään raskauspahoinvoinnin lääkehoitoa sivuvaikutusten pelossa. Raskauspahoinvointia onkin pyritty hoitamaan perinteisin kotikonstein mm. syömällä aamupala ennen sängystä nousemista ja rytmittämällä ateriat pieniksi paloiksi tasaisesti pitkin päivää. Lopulta suuri osa pahoinvoinnista kärsivistä kuitenkin turvautuu raskauspahoinvoinnin lääkehoitoon. 

Kliinisten tutkimusten mukaan tehokkain lääkkeetön apu raskauspahoinvointiin on ranteiden akupisteitä stimuloiva hoito. 

Lääkkeetön apu raskauspahoinvointiin

Raskauspahoinvoinnin perinteisen hoidon ongelmana on ollut heikko teho. Useiden kliinisten tutkimusten mukaan ranteiden akupisteitä stimuloiva hoito on tehokkain lääkkeetön raskauspahoinvoinnin hoitomenetelmä. Kiinasta lähtöisin oleva hoitomuoto on ollut vuosisatoja käytössä. Tässä hoidossa ei käytetä neuloja, vaste saadaan lisäämällä painetta ranteiden akupisteisiin. Viime vuosina hoitomuoto on saavuttanut suosiota Euroopassa, ja nyt raskauspahoinvointirannekkeet ovat saatavilla kaikista suomalaisista apteekeista. 

Raskauspahoinvointi ja Nei-Kuan –akupisteiden stimulaatio

Pahoinvointirannekkeet lisäävät painetta P6 (Nei-Kuan) -akupisteeseen molemmissa ranteissa. Nämä akupisteet ovat helposti löydettävissä. Rannekkeita voidaan käyttää koko ajan tai tarvittaessa ehkäisemään raskauspahoinvoinnin oireita. Pahoinvointirannekkeet ovat napakat, jotta paine vaikuttaa akupisteisiin. Vaste syntyy muutamien minuuttien aikana ja säilyy raskauspahoinvointirannekkeita käytettäessä. 

Tutkitusti apua raskauspahoinvointiin

Ensimmäinen kliininen tutkimus, jossa osoitettiin, että akupisteitä stimuloimalla voidaan hoitaa tehokkaasti aamupahoinvoinnista kärsiviä, julkaistiin Isossa-Britanniassa vuonna 1988. Tässä professori John Dundee työryhmineen Queensin yliopistosta Belfastista osoittivat tutkimuksessaan, että pahoinvointirannekkeet toimivat tehokkaasti raskauspahoinvoinnin hoidossa. Tutkimus julkaistiin The Journal of the Royal Society of Medicine -lehdessä. Viimeisimpien tutkimustulosten mukaan pahoinvointirannekkeiden käytöstä hyötyy selkeästi noin 70 % raskauspahoinvoinnista kärsivistä naisista. Osalla raskauspahoinvointi helpottaa kokonaan ja osalla raskauspahoinvointi lievenee. Raskauspahoinvoinnin lääkkeettömistä hoidoista raskauspahoinvointirannekkeet ovat tutkituin, ja yleisesti myös terveydenhuollon ammattilaisten hyväksymä apu raskauspahoinvointiin 

SEA-BAND MAMA –raskauspahoinvointirannekkeiden käyttö on helppo ja luotettava apu raskauspahoinvointiin ilman lääkehoitoa. 

Tutustu SEA-BAND MAMA –raskauspahoinvointirannekkeisiin