Heikko ääreisverenkierto tuntuu kylmyytenä sormissa ja varpaissa

Kylmiin jalkoihin ja sormiin liittyy häiriö ihon verenkierrossa ja verenkiertoa säätelevässä hermotuksessa. Erityisen herkästi kylmyyttä aiheuttaa Raynaud´n oireyhtymä eli valkosormisuus. Valtimoita ahtauttavat sairaudet, kuten diabetes, huonontavat verenkiertoa raajoissa. Myös tupakointi ja monet lääkkeet supistavat verisuonia ja heikentävät ääreisverenkiertoa. Kylmät jalat haittaavat erityisesti nukkumaan mentäessä ja jalkojen kylmyyteen saattaa jopa herätä kesken unien.

Lämpösukat aktivoivat jalan pintaverenkiertoa

Jalkaterän pintaverenkiertoa aktivoivat lämpösukat antavat lämpöhoitoa ja lisäävät veren virtausta jaloissa. Lämpösukkien miellyttävä materiaali on hengittävää ja siirtää kosteutta pois iholta tehden lämpösukkien käytöstä miellyttävää. Lämpösukat soveltuvat kylmille ja herkille jaloille, diabeetikoille, Raynaud´n oireyhtymän hoitoon sekä nivelkipujen lievittämiseen. Sukkia käytetään sisätiloissa ja esimerkiksi nukkuessa. Lämpösukan liukuestepohja turvaa askelia.

Lämpökäsineistä apua kylmiin käsiin

Anatomisesti muotoillut lämpökäsineet antavat lämpöhoitoa ja kevyen kompression käsille. Säädettävän rannekiinnityksen avulla käsineet istuvat hyvin ja ulkopinnan materiaali antaa pitoa. Käsineiden sormenpäät ovat avonaiset. Erinomaiset reumaatikoille.