Magnesiumin puute on korjattavissa ravintolisillä

Riittävän magnesiumtason saavuttaminen ruokavaliosta on mahdollista, mutta vaatii huomattavan määrän perehtyneisyyttä ja aikaa paneutua raaka-aineiden magnesiumtasoihin. Magnesiumlisä on varma tapa saada elimistölle riittävä määrä magnesiumia, ja siten välttää magnesiumin puutteen oireet ja varmistaa kehon normaalit toiminnot. Parhaan mahdollisen terveyshyödyn saadakseen kannattaa kiinnittää huomiota myös magnesiumin eri muotoihin ja terveisiin elämäntapoihin. 

Magnesiumin puutteen oireet

Magnesium on elimistön tärkein kivennäisaine, se osallistuu satoihin kehon toimintoihin, jotka liittyvät mm. hermoston, lihasten ja sydämen normaaliin toimintaan sekä luuston vahvuuteen. Magnesiumin puute ei aiheuta heti oireita.  

Magnesiumlisän käyttö on hyvä aloittaa viimeistään silloin, kun oireina ovat: 

  • Toistuva päänsärky
  • Ärtyneisyys 
  • Jatkuva stressi 
  • Toistuva väsymys 

Länsimaiden väestöstä jopa 70 % kärsii magnesiumin puutteesta ja sen oireista. 

Magnesiumin eri muotojen erot

Magnesiumia on saatavilla useassa eri muodossa, mm. magnesiumsitraattina, magnesiumtauraattina, magnesiumoksidina. Muodoilla on omia ominaisuuksia, ja joissakin tuotteissa on lisätty vitamiineja parantamaan magnesiumin imeytyvyyttä. Yhteistä tuotteille on kuitenkin, että kaikissa näissä on samaa elementaalista magnesiumia. Erona on ainoastaan kivennäisaineen imeytyminen ja siten vaikutus oireisiin.

 

Erilaiset magnesiumin muodot: 

  • orgaaniset suolat (kuten magnesiumpidolaatti, magnesiumglukonaatti, magnesiumsitraatti, magnesiumaspartaatti)
  • epäorgaaniset suolat (kuten magnesiumoksidi, magnesiumkloridi, magnesiumsulfaatti, magnesiumkarbonaatti)
  • magnesiumkompleksit tai kelaatit (kuten magnesiumglysinaatti)

Magnesiumin orgaaniset muodot imeytyvät elimistöön paremmin verrattuna epäorgaanisiin muotoihin. Siksi suurin osa magnesiumlisäravinteista on perinteisesti perustunut juuri orgaanisiin muotoihin, näistä magnesiumsitraatti on ollut tunnetuin. 

Eri magnesium muotojen pitoisuudet

Oikean magnesiumin valinta?

Monista saatavilla olevista suoloista magnesiumoksidilla on huomattavan korkea alkuainepitoisuus. Siksi se on erinomainen magnesiumin lähde, jos se käsitellään paremmin imeytyvään muotoon.  

UltraMag® on markkinoiden ainoa ravintolisä, jossa magnesiumoksidi on suojattu sitä ympäröivän kuoren sisään. Kivennäisainetta suojaava kuori koostuu pääasiassa fosfolipidimatriisista, trikalsiumfosfaatista ja rasvahappojen sakkariiniestereistä, jotka yhdessä tärkkelyslähteen kanssa ympäröivät magnesiumia. Tekniikkaa kutsutaan sukrosomiaalitekniikaksi.
 
Tämän teknologian ansiosta kivennäisaineet, joille tavallisesti on ominaista heikentynyt imeytyminen ja huono siedettävyys vatsa-suolikanavassa, kulkeutuvat vahingoittumattomina vatsan läpi ja pääsevät helposti suolistoon, jossa imeytyminen tapahtuu. Suojattu magnesiumoksidi on oikea ja tehokkain valinta magnesiumin puutteeseen. 

Paras tuote magnesiumin puutteeseen

Sukrosomiaalitekniikan ansiosta UltraMag® pystyy hyödyntämään magnesiumoksidia, jossa magnesiumpitoisuus grammaa kohden on korkein. Muissa markkinoilla olevissa tuotteissa käytetään useimmiten magnesiumsitraattia, jonka magnesiumpitoisuus on huomattavasti alhaisempi kuin magnesiumoksidin. UltraMag®issa käytettävällä sukrosomiaalisella magnesiumilla on viisinkertaisesti korkeampi imeytyvyys, verrattuna perinteiseen magnesiumsitraattiin.
 
Sukrosomiaalilla on lukuisia tehtäviä: ensinnäkin se auttaa vähentämään vatsahappojen vaikutusta mikro- ja makroravinteisiin, säilyttäen niiden ominaisuudet ennallaan. Samalla se estää joitakin happoja vaikuttamasta negatiivisesti limakalvoihin.  

Toiseksi sukrosomiaalin koostumus helpottaa ravinteiden kulkeutumista suoliston ontelossa, ja siten edistää niiden imeytymistä. Sukrosomiaalitekniikka edistää yksittäisten ravintoaineiden biologista hyötyosuutta normaaleja orgaanisia toimintoja varten. Samaa tekniikkaa on jo pitkään sovellettu hyvinvointimme kannalta oleellisiin kivennäisaineisiin, kuten rautaan, seleeniin, sinkkiin, jodiin ja kalsiumiin. Ja nyt myös magnesiumiin. 

Tutustu tuotteeseen