Kollageenin merkitys vaihdevuosien aikana

Vaihdevuosia lähestyttäessä ja niiden aikana ihon ulkonäkö alkaa muuttua ja ikääntymisen ensimmäisiä merkkejä voi näkyä kasvoilla. Kehon estrogeenitasojen väheneminen nopeuttaa ihon vanhenemista, iho menettää kimmoisuuttaan ja ohenee, samalla iho myös palaa auringossa aiempaa helpommin.

Kollageenin merkitys iho hyvinvoinnille

Kollageeni on proteiini, jota esiintyy kehon lihaksissa ja sidekudoksessa. Sidekudos tekee ihon joustavaksi ja lujaksi. Sen keskeisiä rakenneosia ovat kollageenit ja elastiini. Kollageeni toimii kuin sieni, joka sitoo kosteutta, vaikuttaen ihon, hiusten ja kynsien hyvinvointiin. Kollageeni on välttämätön vaurioituneiden kudosten korjaamiseksi ja siten tärkeä osa haavan paranemista. Se vaikuttaa myös nivelten toimintaan, vähentämällä jäykkyyttä ja nivelkipua.  

Kollageenin tuotanto kuitenkin vähenee luonnollisesti iän myötä.  

Estrogeenilla on tärkeä rooli kollageenin tuotannon stimuloinnissa 

Estrogeenilla on tärkeä rooli kollageenin tuotannon stimuloinnissa. Vaihdevuosienaikainen estrogeenintuotannon väheneminen vaikuttaa merkittävästi kehon kollageenipitoisuuteen. Tutkimukset osoittavat, että naiset menettävät noin 30 % kollageenipitoisuudestaan ​​viiden ensimmäisen vuoden aikana estrogeenin vähenemisestä. Tämä nopea lasku tarkoittaa näkyviä ikääntymisen merkkejä.  

Vaikka kollageenin ja estrogeenin välinen yhteys on selvä, itse kollageenia sisältävien paikallisten voiteiden ja oraalisten lisäravinteiden tehokkuus on edelleen kiistanalaista. 

Biotiini ja kollageeni kypsälle iholle

Biotiinia mainostetaan usein kollageenin rinnalla sen mahdollisten hyötyjen vuoksi. Biotiinilla on rooli ruoan muuntamisessa energiaksi, ja sillä on siten ratkaisevan tärkeä rooli ihon yleisen terveyden kannalta. Tutkimus biotiinin suorasta vaikutuksesta kollageenin tuotantoon on kuitenkin rajallista. 

Jotkut tutkimukset viittaavat siihen, että biotiinin puute voi olla yhteydessä hiustenlähtöön ja hauraisiin kynsiin. Terveellisen ruokavalion, joka sisältää runsaasti biotiinia sisältäviä elintarvikkeita, kuten munia, pähkinöitä ja avokadoja, pitäisi kuitenkin riittää tyydyttämään sen päivittäinen tarve. 

Sen sijaan, että keskittyy pelkästään ulkoisiin kollageenilähteisiin, on tehokkaampaa tukea kehon luonnollista kollageenin tuotantoa sisältäpäin. 

Ruokavaliosta kollageenia

Elimistö voi syntetisoida kollageenia oikeilla rakennusaineilla. Hyviä kollageenin lähteitä ovat mm. 

  • Luuliemi: Kanan, naudan tai kalan luiden hauduttaminen vapauttaa kollageenia, aminohappoja ja muita kollageenisynteesiä tukevia ravintoaineita
  • Rasvainen kala: Lohi, tonnikala ja makrilli sisältävät runsaasti omega-3-rasvahappoja, joilla on anti-inflammatorisia ominaisuuksia, jotka voivat edistää ihon terveyttä
  • Sitrushedelmät ja marjat: C-vitamiini on tärkeä kollageenin tuotannon yhteistekijä. Ruokavalioon kannattaa sisällyttää runsaasti appelsiineja, greippejä, mansikoita, kiiviä ja muita paljon C-vitamiinia sisältäviä hedelmiä
  • Munat: Munanvalkuaiset ovat kollageenisynteesille välttämätön aminohappo ja hyvä proteiinin lähde
  • Paprikat: Paprikassa on runsaasti C-vitamiinia ja antioksidantteja, jotka auttavat suojaamaan ihoa vaurioilta
  • Lehtivihreät: Tummat lehtivihreät, kuten pinaatti ja lehtikaali, sisältävät runsaasti A- ja C-vitamiinia, jotka molemmat ovat tärkeitä ihon yleiselle hyvinvoinnille ja kollageenin tuotannolle.

Miksi kollageenilisät eivät toimi

Kollageenimarkkinat ovat täynnä voiteita, jauheita ja pillereitä, jotka kaikki lupaavat nuorekasta ihoa. Näiden lisäravinteiden tehokkuus on kuitenkin kyseenalainen. 

Ongelma piilee kollageenimolekyylin koossa ja rakenteessa. Nieltynä kollageeni hajoaa yksittäisiksi aminohapoiksi ruoansulatuksen aikana. Elimistö käyttää näitä aminohappoja erilaisiin toimintoihin, jotka eivät välttämättä kohdistu ihon kollageenin tuotantoon. 

Vaikka kollageenilisäravinteiden nauttimisesta saattaa olla joitain epäsuoria etuja, todisteet suorasta vaikutuksesta ihon ulkonäköön eivät ole täysin vakuuttavia. Kollageenintuotannon taustalla olevan tieteen ymmärtäminen tarjoaa mahdollisuuden tehdä tietoisia valintoja ihon terveydestä. Lisäämällä kollageenia sisältäviä ravintoaineita ruokavalioon, omaksumalla tasapainoisen elämäntavan ja hallitsemalla stressiä voidaan tukea ihon luonnollista kykyä pysyä elastisena ja säteilevänä myös ikääntyessä.  

Tehokkain keino säilyttää säteilevä iho ikääntyessä on tukea kehon luonnollista kollageenintuotantoa terveellisen ruokavalion, tasapainoisen elämäntavan ja stressin hallinnan avulla. 

Muista, että todellinen kauneus tulee sisältäpäin. 

Femarelle Rejuvenate tukee tervettä ihoa sisältäpäin

Femarelle Rejuvenate tarjoaa kohdennettua lähestymistapaa terveen ihon tukemiseen sisältäpäin. Sen ainutlaatuinen koostumus sisältää DT56a:n, kliinisesti tutkitun ainesosan, joka toimii selektiivisenä estrogeenireseptorin modulaattorina (SERM). SERM:t toimivat matkimalla estrogeenin hyödyllisiä vaikutuksia tiettyihin kudoksiin, kuten ihoon, lisäämättä terveysriskejä. Femarelle Rejuvenate -valmisteen vaikuttava aine DT56a auttaa palauttamaan hormonitasapainon, mikä voi osaltaan lisätä kollageenin tuotantoa. Femarelle Rejuvenate –valmiste voi auttaa parantamaan ihon joustavuutta ja vähentämään ryppyjä. 

Femarelle Rejuvenate sisältää myös B2- ja B7-vitamiineja, jotka ovat välttämättömiä terveen ihon ylläpitämiselle. B2-vitamiini auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta. B7-vitamiini tukee hiusten ja ihon pysymistä hyväkuntoisina sekä edistää solujen uusiutumista. Yhdistämällä kohdennettu hormonaalinen tasapaino välttämättömiin vitamiineihin, Femarelle Rejuvenate tarjoaa kattavan ratkaisun naisille, jotka haluavat säilyttää terveen, nuorekkaan näköisen ihon vaihdevuosien aikana ja niiden jälkeen. 

Tutustu myös muihin Femarelle tuotesarjan vaihdevuosivalmisteisiin

Femarelle Recharge sisältää DT56a:ta ja pellavansiemenuutetta. B6-vitamiini, joka auttaa säätelemään hormonitoimintaa, vähentämään väsymystä ja uupumusta, tukee hermoston normaalia toimintaa ja edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa.

Femarelle Unstoppable sisältää DT56a:ta ja kalsiumia. D3-vitamiini edistää normaalin luurakenteen säilymistä. B2-vitamiini auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta. B7-vitamiini eli biotiini edistää limakalvojen sekä ihon ja hiusten pysymistä normaaleina.

Jos sinulla on lääkärinhoitoa vaativa sairaus tai käytät reseptilääkkeitä, neuvottele lääkärin kanssa ennen kuin käytät Femarelle®-valmistetta. Ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana.

Femarelle tuotteet ovat kliinisesti testattu, asiantuntijoiden ja käyttäjien luottamia valmisteita. Voit odottaa näkyviä muutoksia säännöllisen käytön ensimmäisen kuukauden aikana. Femarelle-tuotteet ovat täysin luonnollinen ja hormoniton vaihtoehto vaihdevuosioireisiin.